H.O.N.T.

Hond Ontspannen Neuswerk Trainen.

Praktijkspeuren; heel veel honden en hondenliefhebbers beleven er ontzettend veel plezier aan.
Iedere hond kan zijn neus gebruiken, bij praktijkspeuren train je de hond om alle informatie die hij vindt in geuren om te zetten naar het juiste spoor zoeken en deze te volgen. 

Het ‘hond zijn’ voor je hond, je hond mag werken met datgene wat het beste ontwikkeld is en je hond het allerliefste doet; zijn neus. Terwijl je tegelijk als handler op een nieuwe manier leert je hond te lezen. Praktijkspeuren is teamwerk ! Het versterkt de relatie tussen jou en je hond en je hond zal er meer zelfvertrouwen door krijgen. Je wordt zo trots op je hond.

Praktijkspeuren is aangelijnd. Waar je hond zich tijdens een aangelijnde wandeling zich verveelt, is hij nu zo hard aan de slag dat hij de lijn soms niet eens bemerkt. Zeker niet wanneer je de lijn goed hanteert. Je hond kan op een verantwoorde manier zijn energie kwijt., de ‘stevige wandeling’ is goed voor de conditie van jezelf en dus ook voor jouw gezondheid.

Het is vooral met veel plezier en ontspanning trainen, geen druk voor de hond en is ook voor honden met een (tijdelijk) kleine fysieke beperking geschikt. En zeker ook voor honden met gedragsproblemen voortvloeiend uit onzekerheid, je hond wordt meer zeker van zichzelf dankzij het speuren. “Lastige” honden kunnen met Praktijkspeuren fantastische resultaat laten zien.

Je hond hoeft bij Praktijkspeuren juist niet in het gareel te lopen. In zijn “speuruniform” is hij vrij om (veilig) zijn instinct te volgen en te doen waar hij goed in is en plezier aan beleeft.

Het is dus niet alleen zo dat iedere hond kán speuren, iedere hond zou ook moeten speuren. Het biedt plezier en vrijheid voor je hond wat hij niet zou mogen missen.